divendres, 27 d’abril del 2012

LA VERGE DE MONTSERRAT



                     Monestir de Montserrat a 40-50 Km de Barcelona

                                                Talla Romànica del segle XII



Avui 27 d´abril és el dia de la Verge de Montserrat , la patrona de Catalunya.
La llegenda més coneguda de la troballa de la talla romànica de la mare de Déu de Montserrat , explica que els pators de Mas Ruisec de Monistrol pasturaven el seu ramat per la muntanya de Montserrat quan veure una llum resplendent que provenis d´una cova situada sobre un penya-segat sobre el riu Llobregat .
Els pastors van decidir fer saber aquest prodigi al clergue de Monistrol i aquest al bisbe de Vic que de seguida va voler esbrinar el que succeïa en aquell indret.
El bisbe juntament amb els pastors van anar amb la cova d´on sortia una llum  uns cants celestials i  van trobar una imatge d´una verge amb el nen Jesús assegut a la falda.
El bisbe va decidir portar la imatge a Manresa però en arribar a la plana on està actualment el monestir tots es van quedar inmòbils sense poder avançar , cosa que es va interpretar com que la verge volia quedar-se en aquest lloc .El bisbe va manar que s´hi edifiqués una capella , lloc on des d`aleshores es venera la imatge de la Mare de Déu de Montserrat.La mare de deu de Montserrat es una de les verges negres que hi ha a Europa.



http://www.abadiademontserrat.net/        Català , Español, English

http://ca.wikipedia.org/wiki/Monestir_de_Montserrat

http://es.wikipedia.org/wiki/Monesterio_de_Montserrat

http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_Montserrat

http://es.wikipedia.org/wiki/Virgenes_negras


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada