dilluns, 5 d’agost del 2013

OSIRIS DÉU EGIPCI DE LA RESURRECCIÖ



 Osiris presidint el tribunal dels morts , Horus amb cap de Falcó presenta al mort, Anubis amb cap de Xacal pesava l`anima del mort en la balança de la justicia , a l`esquerra havia el cor i la dreta la pluma de la veritat de la deesa Maat, si s`inclinava cap al cor   volia dir que el difunt havia fet males obres , i el cor se´l menjava el cocodril i signifcava la mort del difunt.Thot el déu de l`escritura amb cap d`Ibis anotava el resultat del judici. L`anima que era considerada justa, era conduida per Horus.
El tribunal estava presidida per les divinitats dels nomos (Regions d´Egipte)






                 Osiris i Isis

              Osiris , Horus i Isis , penjant del coixinet  (or) del rei Osorkon II (22 dinastia), 850 b.c


                                                  Osiris déu de la resurrecció






En la mitologia Egipcia era una de les déus més importamts .Era pare d´Horus i marit d`Isis, era déu de la mort, del més enllà i déu agrari però sobretot déu de la resurrecció

Els textos dels sarcòfags el realcionaven amb el blat ja que quan mor la llavor reneix en forma d`espiga (Resurecció) .Osiris representa tot el que reneix , sobretot el Nil que es un simbol de regeneració i fertalitat per tant és el simbol de la natura .

Els egipcis el representan com un humà momificat amb una corona blanca i dues plomes. Seth el seu germà  el va esquarterar i Isis va recollir el seus trossos i li va tornar a la vida , o sigui que Seth era l`hivern i Osiris  era la resurrecció de la primavera .Osiris estava enterrat a Abydos del qual era patró.






http://ca.wikipidea.org/wiki/Osiris

http://es.wikipedia.org/wiki/Osiris

http://fr.wikipedia.org/wiki/Osiris

http://en.wikipedia.org/wiki/Osiris

http://de.wikipedia.org/wiki/Osiris

http://pt.wikipedia.org/wiki/Mito_de_Osíris

http://it.wikipedia.org/wiki/Osiride

http://nl.wikipedia.org/wiki/Osiris_(mythologie)











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada