dilluns, 4 de novembre del 2013

HEFEST / VULCÀ DÉU DEL FOC









                                            http://kosv01.deviantart.com/art/Hephestus-216604138








En la mitologia grega Hefest es el déu del foc i de la forja , així com dels ferrers ,els artesans, els escultors. Es el déu Vulcá en la mitologia romana. Hefest tenia un temple a Atenes el Teseion i un altre a l`Erection.Era fill de Zeus i Hera , encara que una altre versió diu que Hera el va tenir sola.

Era bastant lleig, esguerrat, coix es diu que Hera al neixer el va veure tan lleig que el va tirar de l`Olimp.L`aparença d´Hefest indica Arsenicosis es a dir per enverinament cronic per arsènic que provoca coixesa i càncer de pell. L`arsenic s`afegia el bronze per endurir i la majoria dels ferrers de l`Edat del Bronze haurien patit aquesta malaltia.

Es va casar amb Afrodita  aquesta li va enganyar amb Ares déu de la guerra , Hefest va teixir le una plata irrompible , gairabé invisible amb la qual va atrapat els amants amb l´algaravuia dels déus.
La forja de l`Hefest estava a la muntanya  d `Olimp , però habitual era situar-la al cor volcànic de l`illa grega de Lemmos. Els colonizatdors grecs de Sicilia el van associar amb el volcà Etna.





http://ca.wikipedia.org/wiki/Hefest

http://es.wikipedia.org/wiki/Hefesto

http://fr.wikipedia.org/wiki/Héphaïstos

http://en.wikipedia.org/wiki/Hephaestus
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada