dilluns, 27 de gener del 2014

KALI DEESSA HINDU DE LA DESTRUCCIÓ










                                                            Kali la deessa hindu de la destrucció






Kali es considerada la deessa del temps i el canvi . Kali ve del nom Kala que significa señor negre , la mort . Encara que es representa cm fosc i violenta la seva primera encarnació com figura de l`aniqilació del mal.. També es venerada com Bhavatarini literalment "Redontora de l`univers ", moviments piadosos recents conceben a Kali com una benovelent deessa mare.
Ella es l`aspecte terrible de Shakti- Durga -Parvati i se le representa com consort de Shiva.

La primera aparició de Kali es en la seva formació actual és al Sauptika Parvan del Mahabhrata (10.8.64). Les deessesjugan un important paper en el Tantra Ioga , el Niruttara-Tantra la declara com el mantres de Kali com el més gran.

La llegenda més famosa de Kali ,Durga Davi (Adi Parashakti) i els seus ajudants Matrikas , fereixen el dimoni Raktabja de diverses maneres i mb diferents armes , però cada gota de sang que cay de Raktabja apereix un clon del dimoni, Kali ho soluciona destruint Rakjatabja xuclant la seva sang i posant el duplicats de Raktabja en al seva boca oberta. Kali llavoes balla en el camp de batalla , ballant , trepitjant els cadàvers dels morts.

Kali es representa en dues formes una manera es en quatre braços oberts  els dos braços esquerra  porta l`espasa o trishul (Trident) i l`altra un bol de cranis (Kapala) , ls dosl braços drets porta  l`abhaya (Valentia) i Varada (Beneddició).  La forma Makakali de deu braços  (Una froma superior de Kali ,com la realitat última de Brahman). En les seves dues formes es descriu en color negre , però en l`art popular de l`Índia de color blau.Els seus ulls són de color vermell per l`embriaguesa, i de ràbia absoluta es mostra el seu pel despentinat , petits ullals sorten a vegades de la seva boca i treu la seva llengua. Es mostra nua o amb una faldulla feta de braços humans i una garlanda de caps humans.

S´ha suggerit que la Santa Sara del romanis (Gitanos) sigui una manifestació de la deessa hiudu Kali.





http://ca.wikipedia.org/wiki/Kali

http://es.wikipedia.org/wiki/Kali

http://en.wikipedia.org/wiki/Kali

http://fr.wikipedia.org/wiki/Kali

http://de.wikipedia.org/wiki/Kali

http://pt.wikipedia.org/wiki/Kali

http://it.wikipedia.org/wiki/Kali

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kali

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kali

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kali







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada