divendres, 28 de març del 2014

NOAH´S ARK






    El creacionista Ken Ham i la seva dona Mally devant de l`arca de Noe a Williamstown (Kentucky).

                                                        http://arkencounter.com






      La primera i "Petita arca de Noe"


       Johan Huibers l`autor de l`arca


          La primera arca a Scheigen (Païssos Baixos)


           Gran Arca de Noe a Dordrecht (Païssos Baixos)




             "L`Arca de Noe"


      La possible lloc de l`arca de Noe a la vora del mont Ararat

















Avui s´estrena la pel.licula Noah sobre l´història de Noé que segons el  Gènesi 6-9 va ser escollit per Déu per salvar-se ell i la seva família  del dil.luvi universal, portant una parelles de tots els animals.

Segurament la inundació es va produir fa 5000 anys amb la creacio del mite Sumeri quan els dues es van enfadar amb els humans per sorollosos i van voler destruir el món , llavors van avisar al rei Ziusudra de Shuruppak que construies un vaixell i que portès amb ell animals.
El objecte mñes antic el l`Eridu Gènesis del segle 17 abans de Crist on es relata una inundacio, com l`Epopeya Sumeria de Gilgamesh I les histories babilòniques d`Atrahasis i Utnapishtim que en el fons són les mateixes. Pot ser que els jueus que estaban deportats a Babilonia , al tornar al segle VI abans de Crist portessin aquesta historia ja que el Gènesi 6-9 es va escriure el segle V abans de Crist.


Déu li va dir a Noé que fes un vaixell de 300 colzes de llarg (137.16 metres ,450 ft ) i 50 colzes d`ample (22,86 m , 75 ft) i 30 colzes d´alt (13,176 m , 45 ft).
L`arca seria de fusta de xiprer , untada per fora i dins amb brea , amb tres cobertes i compartiments interns i un sostre acabat d´un colze cap amunt i un entrada al lateral.
La historia continua per descriure l`arca flotant al llarg de l`inundació (60-200 diez) i posterio retrocès de les aigües abans que s´aturès damunt del mont Ararat.

La historia es repeteix amb l`Alcora on l`arca apareix com Safina Nun (Vaixell de Noé)
En la religio habraica està al llibre de l`exode el segon llibre de la biblia hebraica . Segons el Senadri una part del Telmud, Noé va avisar a la resta de la gent però ningu el va fer cas , i Deú va posar els animals ferotges per protegir dels malvats que volien entrar a l`arca i tambñe Dñeu i els nagels van donar el menjar pels animals.
La Fe Baha´l veu l`arca i el diluvi  com un simbolisme i creu com l`Islam que Noé anava acompanyat de 42 o 70 persones i la seva família




http://www.sergijustrib.blogspot.com.es/2014/03/noahs-ark.html      Watch Noah.s Ark

http://en.wikipedia.org/wiki/Noah´s_Ark

http://en.wikipedia.org/wiki/Genesis_flood_narrative

http://en.wikipedia.org/wiki/Ziusudra

http://en.wikipedia.org/wiki/Searches_for_Noha´s_Ark






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada