diumenge, 14 de setembre del 2014

PANDORA´S BOX










                                             Dante Gabriel Rosetti, 1871, Col.lecció privada




                                           Pandora i la seva capsa







Zeus per castigar Prometeu (Havia robat el foc de l`Olimp) .,va dir que a Hefest que fabriquès la primera dona una bella figura  que s`assenbles a una deessa.Quan va acabar-la de fer li va donar el nom de Pandora (Tot donar).Seguidament va encomanar a diversos déus , Afrodita li va infondre l`encis, Atenea els coneixements de les arts de la casa, Hermes li va proporcionar la paraula , la curiositat i la mentida.

Zeus va oferir-li en matrimoni a Epimeneu el germa de Prometeu al mateix temps li va regalar una capsa  que era plena de tresors,(Altres versions ès una gerra) .
Prometeu ja avisa al seu germa que no es refies dels regals de Zeus, però Pandora era molt curiosa i va obrir la capsa i de dintre van sortir van sortit tots els mals del món . Quan Pandora es va donar del que havia fert va tancar la capsa i només va quedar  l`esperança `per això es diu que l`esperança es l´últim que perd l´home.

D`aquesta llegenda se´n deriva de la fresa feta que obrir  la capsa de Pandora que significa fer una capsa impulsiu i irreflexiu que deprés comporta molts problemas , entrebancs o complicacions.





http://ca.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://es.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://en.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://fr.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://de.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://it.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://pt.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pandora

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pandora



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada