dimarts, 25 de novembre del 2014

MAEVE DEESSA MARE CELTA (EIRE)


            http://alter-eye.deviantart.com/art/Pagan-Goodess-Maeve-342618661


               http://www.shannonkincaid.com


             http://mysticknightsoftirnanog.wikia.com/wiki/Queen_Maeve





             El monticul de Knoncknarea (Co. Sirgo)

                Estàtua de Maeve a Burlington Road (Dublín)


                                              http://hranajanto.com/goddessgallery/GGF-home.html





                                                 http://lamorien.deviantart.com/art/Maeve-260579881


 


                                              Maeve per Joseph Christian Leyendecker










Es la reina de Connach de l`Ulster estava casada amb Connacht Mac Nessa , ella va matar a la seva germana Eochaid (Encara que sobreviu el fill d`Eochaid ,Furbaide) ja que el seu pare li va donar al rei Connacht

Després es va casar amb Ailill Mac Mata el cap de la seva guardia personal  del que va tenir set fills Medb va insistir en ser igual de rica que el seu marit i va començar la incursio del bestiar de Cooley quan descubrir que Ailill tenia un gran semental (Finnbenanch).
L`únic rival era Donn Cúalinge que era un toro propietat de Daire Mac Fiachna , ella li va oferir diners , terra i favors sexuals , a canvi del préstec del toro.
Daire va estar d´acord però un missatger ebri va dir que Maeve l`agafaria per la força , Daine va retirar el seu consentiment i Maeve va anar a la guerra.

Un exercit es va fer a tot Irlanda , un d´elles era un grup d´exiliats de l`Ulster liderats per el fill distanciat de Conchibar . Conrac i el seu pare adoptiu Fergus del que va tenir una relació
Per una maledicció divina de l`Ulster la invasio només va ser oposada per l`heroi adolescent de l`Ulster Cúchulainn . Medb i Ailill dona la seva filla Findabair a una sèrie d´herois però tots són derrotats per Cúchulainn. Després d`una lluita final l`exèrcit es retira , el brau Donn Cúalinge va lluitat contra Finnbenach però els dos toros moren a la baralla.


Els darrers anys de Maeve es banyava a una piscina a  Inchcleraun , una illa de Lough Ree , el fill de la seva germana Furbaide que va mesurar la distancia entre la platja i la piscina , i quan Maeve estava a l`aigua la va matar amb un tros de formatge, la va succeir al tró de Connacht  el seu fill Maine Athramail. Es creu que està eneterrada al com de Knocknarea al comtat de Sirgo.

Alguns hisotriadors creuen que era una deessa soberana i que es va casar amb un ritual amb un rei.
Els seu nom Maeve vol dir la que embriaga i en la paraula anglesa "Aiguamel" , el més probble que la ceremònia  sagrada del casament del rei amb la deessa implicaría una copa compartida.





http:///en.wikipedia.org/wiki/Medb





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada