dijous, 5 de febrer del 2015

BRAHMA DÉU CREADOR HINDU

 

 


          Brahma i el gans Hansa



             Brahma, Vishnu i Shiva la trinitat hindu (Trimurti)







Brahma dins de l`hinduisme es el déu creador de tot el que existeix , personificació del brahmán suprem ( o principi expensiu universal).

En l`hinduisme actual Brahma no té gairebè cal paper perque en el món actual està finalitzat i la seva aportació ja s´ha relitzat i per tant aquesta divinitat casi no té seguidors ni culte .
Els fidels preferixen Visnhu i Shiva d´´eus menys abstractes , així a l`Índia hi ha pocs temples dedicats a Brahma el més important es el de Pushkura a Rajpatuna on se le representa en la forma femenina de Xacti .

Brahma es representat amb quatre caps sovint amb barba (encara que a vegades momés té tres perque un dels caps va ser tallat per Shiva ) i quatre braços . Cadascu del quatre caps recita un veda i amb els quatre braços sosté en general un bol d`aigua per crear la vida , un roasir per comptar el temps de l`univers , el text dels vedes i una flor de lotus . A vegades porta un ceptre i un arc .
Ell està a sobre d`un gans anomenat Hansa o d`un cigne símbol del coneixement

Se´l sol mostrar de color vermell i es deplaça sobre un signe o un paó reial símbols del coneixement.
Viu uns 100 anys que són uns 311.040.000.000.000 anys , al final de la seva vida hi ha un buït terrenal de 100 anys bramànics després del qual una altra Brahma reconmença la creació del procés
que es repeteix eternament. La seva dona es Saraswati la deessa de la música i arts .

Per el Budisme , Brahma es el rei dels déus i no el creador del món





http://ca.wikipedia.org/wiki/Brama

http://es.wikipedia.org/wiki/Brahma

http://en.wikipedia.org/wiki/Brahma

http://fr.wikipedia.org/wiki/Brahma














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada