diumenge, 8 de març del 2015

WARRIORS CELTIC GODDESS

                      Brigantia


             Agrona


             Andraste

             http://kiy5.deviantart.com/art/Andraste-Goddess-of-War-252389699


             Scathach


           La reina britana Boudica



                                          http://uilie.deviantart.com/art/Badb-Catha-279837789



                                          Badb

                                          http://thornerose.deviantart.com/art/Badb-Goddess-of-War-62553901





Nemain (Irlanda)


                                        Scathach (Irlanda-Escòcia)


                                            Aoife (Irlanda-Escòcia)



                                                 http://artbyjts.deviantart.com/art/Altar-to-Brigantia-215993876


                                            Brigantia
                                            http://aseamlessbonds.deviantart.com/art/Brigantia-195000344



                                               http://glee-chan.deviantart.com/art/Agrona-162190616
                                
                                              Agrona


                                             Andraste







Els pobles britons celtics cada poble tenia una deessa guerrera per exemple en el poble dels Iceni la tribu de Buidecca era Andraste, que era com una deessa de la Victoria.
Després de la destrucció de Londinum i altres ciutats segons l`historiador Tàcit al bosc d`Epping les dones romanes sobrevivent van ser sacrificades.
El mateix nom de Boudica era Victoria, en l`any 60-61 ,abans de la lluita Biudecca llançava una llebre des de el plec del seu vestit per veure on tenien que atacar , era com un signe d´endivinació  per això avui en dia a Anglaterra està mal vist caçar llebres


-Agrona es un nom proto-celtic que vol dir carnicerai, està asocciat amb el riu del País de Gal.les Aeron, i per això aquesta relació amb la deessa guerrera.


-Els Brigantans era una potent força confederal dels britons del centre d`Anglaterra , la seva deessa de la guerra era Brigantia el seu nom vol dir la gran elevada, ella estava relacionada amb el cultes als rius. Potser que es pot relacionar amb la deessa Brigindo , els romans la relacionaven amb Minerva i potser amb la deessa Brigit encara que això és més difícil de relacionar
El seu nom s´ha trobat a través de molts llocs d´Europa on els celtes estaven presents.


-Aoife era la deessa de la guerra irlandesa, ella era anomenada la princesa de l`illa de Shadow, el seu nom segurament prove del galèic aoibh que vol dir "Bellesa" o resplendor".
En la mitología irlandesa ella era la filla d`Airdgeimm una dona guerrera del cicle d`Ulster . Ells era esposa de Lir del mite irlandés els fills de  Lir ,  ella es la gemana bessona  i rival de Scathaih .


-Scathach va entrenar a l`heroi Cu Chulainn ,ella s`asoccia amb l`illa de Skye (Escòcia) on la seva residencia la Dún Scáith . Amb l`heroi legendari Cú Chulainn va anar a molt llocs i després de tenir una relació es va enfronta a la seva germana Aoife que obliga a firma la pau i després é un fill Connia que matarà després. Hi ha diferents temples dedicats a ella com a Snettisham (Norfolk) (Segle I a.c).
Durant l`edat de ferro els celtes portaven cascs amb imatges d`animals com aus i animals per tenir una semblança més amenaçant perque la deessa ho exigia, ja que les aus eren guardianes.


-Nemain en la mitología irlandesa es la deessa del caos frenètic de la guerra , en els textos antic apareix com la Morrigna , el trio de deesses format per Morrigan, Badv i Macha .
En la gran èpica irlandesa del Tain Bo Cúalinge , Nemain confon els exèrcits de manera que els amics es maten entre ells i quan la reina Medve va arribar va fer tot lo possible per evitar la confusió.


-Badb es la deessa dela guerra irlandesa que formava part amb les seves germanes Macha i Morrigan la anomenada Morrigna , alguns estudiosos la veuen com una variant Nemain.
Ella està representada com un corb , per això es diu com Badb Catha com "Corb Batalla" . Ella era coneguda pee causar por i confusió entre els soldats durant la guerra. També pot aperèixer abans de la batalla per presagiar la carnisseria que podía haver-hi o presigiar la mort d`una persona notable.







http://en.wikipedia.org/wiki/Agrona

http://en.wikipedia.org/wiki/Andraste

http://en.wikipedia.org/wiki/Brgantia_(goddess)

http://en.wikipedia.org/wiki/Aoife

http://en.wikipedia.org/wiki/Scathach

http://en.wikipedia.org/wiki/Badb



http://www.sergijustrib.blogspot.com.es/2015/03/boudicca.html






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada