dimecres, 1 d’abril del 2015

EL SANT SUDARI

 

          El Papa Francesco I devat del sant sudari




            Reconstrucció de la cara de Jesús segons la policía italiana.










El Sant Sudari de Torí es una de les manifestacions més importants de la cristiandat sobretot per l èsglésia católica. Es una tela que mostre l`image d´un home que presenta marques i traumes fisñics propis d`una crucifixió. Els catòlics creuen que es l`imatge de Jesús després de la seva mort a la creu basant-se en propietats úniques i inexpicables per la ciència de la imatge i les dades que la imatge té.

Actualment aquesta tela es una reliquia aqueiropoieta és a la capella real a la catedral de Sant Joan Baptista a Torì (Itàlia) . Moltes persones creuen que es tracta de la mateixa tela que cobrir a Jesús de Natzaret en el sepulcre i que durant la resurecció la seva efigie quedà gravada en les fibres.


Hi apareixen dos imatges l`una frontal i l`altra dorsal d´un home. La imatge és un negatiu fotogràfic .
Les taques de sang són en positiu. Té una ferida incisiva al costat dret del qual ha sortit sang i aigua (liquid serós) que indica que ja estaba mort quan es va fer la llançada.
Té un clau clavat a cada canell , el clau ha passat per l`anomenat espai de Destot i d`aquesta manera el clau podía subjectar el pes del cos. També te un clau al peu. El cos està ple de ferides semblant a boles de 3cm compatibles amn les que produira el flagell flagellum taxillatum , usat pels romans .
La cara està inflada amb contusions , el nas trancat i torçat . Hi ha ferides al front i la part posterior al cap compatibles amb les que produïria la fusta trmsversal de la creu.


Hi ha arguments a favor i en contra.

-A favor

Hi ha análisis de polen del segle I i les propietats inexpicables de la imatge que segons alguns no pot ser obtinguda per cap técnica de formació d`imatges coneguda abans del segle XIX.


- En contra

Es una falsificació de la edat mitjana , ja que hi ha una carta d`un bisbe al papa d`Avinyo diuen que es una falsificació per atraure els peligrins. Segons la data radiométrica del 1988, afirma que no era sang sinò un pigment , altres estudios diuen que si era sang.
La datació de Carboni 14  apuntava a un origen medieval , però els detractors afirma que la tela està molt contaminada i que els tres incendis la va afectar.

Fins el 24 de juny el sant sudari està disposat per la visita del públic a la catedral de Torí



http://it.wikipedia.org/wiki/Sindone_di_Torino

http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Sudari

http://es.wikipedia.org/wiki/Sudario_de_Turin

http://en.wikipedia.org/wiki/Shroud_of_Turin

http://fr.wikipedia.org/wiki/Suaire_de_Turin


http://www.sabanasanta.org

https://es.sildeshare.net/carlosmesaplanetainsolito/sindone-28686180






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada