dijous, 9 d’abril del 2015

ÍCAR I DÈDAL

 
 
 





        Dèdal i el seu fill Ïcar







Ícar i Dedal es un dels mites més importants i famosós de la mitología grega., Dedal va construir per el rei Minos el laberint per tancar el Minotaure que era el fill de la seva esposa Pasifae que havia maleït Poseido. Dedal i el seu fill Icar volien sortir de l`illa però Minos tenia una gran vigilancia sobre els velers i els registeva a tots.

Per aquest motiu Dèdal va comneçar a fabricar ales per ell i el seu fill per abandoanar l`illa volant
Va asegurar les mé sgrans amb fils i les mes petities amb cera , i va donar la suau cobertura de les ales d`un ocell.. Quan va acabr el treball Dèdal va batre les seves ales va quedar suspes en l`aire , va ensemyat al seu fill com fer-ho. Va advertir-lo que no voles a la vora del Sol peque podía desfer-se la cera i no molt a la vora del mar perque l`escuma del mar mollaria les ales .


Però Ïcar no el va fer cas i va anar cap al Sol en busca del paradís , però l`ardent Sol va ablanir la cera i les ales es van desganxar , Ícar va agitar els braços , però no tenia prou plomes i va caure al mar el seu pare el va plorar lamaantan-se de les seves arts. Va arribar a Sicilia a la cort del rei Còcal on va consruir un temple d`Apol.lo on va penjar els ales com ofrena al Déu.
Més tard Minos va arribar a Sicilia reclamant a Dèdal , però el rei Còcal el va enganyar i va fer que les seves filles el matessin al bany amb aigua bullent Després envejós de la destreça de Perdix el seu nebor elva volgue assesina , però Atenea el va salvar i Dèdal es va tenir que exilia


Hi ha algunes interpretacions d`aquest mite el principal pot ser que la joventut té fer cas del consells de la gent mé s gran en fromt de la curiositat de la gent jove i de pendre riscos i del plaer de l`aventura i de "Volar més alt".




http://ca.wikipedia.org/wiki/Dèdal

http://es.wikipedia.org/wiki/Ïcaro

http://en.wikipedia.org/wiki/Icarus

http://fr.wikipedia.org/wiki/Icare






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada