dijous, 23 d’abril del 2015

LA TORRE DE LA MINYONA







            La torre de la minyona (Cardona)


          Castell de Cardona


            Ruta de Barcelona a Catañunya



                                         Gegants de Cardona representant a Adalès i Abdala






Aquesta història va pasar a Cardona una vila a 80 km al nord-oest de Barcelona, en l`época de l`edat mitja durant l`invasio àrab els habitants de Cardona  feien comerç els cristians i els arabs , amb lliue accés a la ciutat i es feien justes i tornejos.

Un dia el senyor de Cardona va invitar a Abdala un pricep àrab de Malda a un banquet , aquest es va enamorar de la filla Adelès (Adelaida) , els dos es van enamorar , i es veien en secret però un germa d`ella li va dir al pare aquest considera les trobades secretes com una ofensa d´Abdala al seu linatge i van declara la guerra als àrabs i fent que els vilatans musulmans surtissin de la ciutat.

Abdala fu del Castell i castiga a la seva filla, fent que la tenquessin a una torre on no podría parlar amb ningu i inclùs el servent que li donava el menjar i l`aigua era sec i mut.
(Una altre versió es el seu germa el vascomte de Bremon que la fa tanca a la presó)


La gueera va durar anys i Abdala no podía arribar al Castell on Adelaida no veía el Sol, un dia el senyor de Cardona va anar a Barcelona a un consell i els senyors li van demanar que perdonès a la seva filla,aquest va accedir i quan va arribar a Castell de Cardona i va obrir la porta de la torre, Adelaida estava morta amb els dits plens de sang i amb una creu a la porta, demostrant que el seu amor no li va fer renuncia a la seva fe, i que va morir de pena. Abdala al enterar-se va ordenar retirar les tropes.

Explica la llegenda que la gent del poble a les dotze a la torre es veu un genet àrab apropant-se al castell i s`escoltant veus alegres a dalt de la torre que es diu "Torre de la minyona" (Doncella)






http://ca.wikipedia.org/wiki/Torre_de_la_minyona

http://ampaelvinyetcontes.blogspot.com.es/2013/09/la-torre-de-la-minyona.html






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada