dimarts, 19 de maig del 2015

ELS AINU

        La festa d`Ainu Kotan Matsuri (Setembre)




              Casa tradicional dels Ainu (Cise) en una poble (Kotan)


        Els Kamai




            El poble Ainu són avui en dia uns 50000








Els Anui  /huma)es un poble que viu a l`illa d´Hokkaido al nord del Japò sent els habitants originaris.
La seva mitología és molt variada , amb molts cants i tradicions orals, encara que no tenen sacerdots,
ni temples són els caps de la familia que fa les cerimonies, de tenir el culte als esperits els Kamui que tenen jerarquía propia sent el més important el de la mare terra (el de foc) el de l`òcea i la muntanya.
La seva religió de carácter animista molt semblant al pobles de Siberia .

Un dels molts mites es el de la creació en què la deidat creadora Moshirakara Kamuy envía la cueta blanca que treia neu per crear terra que fos habitable en un món que només era aigua.
La petita au va aletajar movent l`aigua cap al costat i deprés creant masses de terra en copejar el seus peus contra la terra i deprés aplanar amb la seva cua d`aquesta manera es va creant les primeres illes i els Ainu van sorgir de l`aigua per viure allà

Una altra série de mites es la relacionat amb els animals com por exemple el de l`os , un dia es va presentar un home devant d`una dona quan anava a casa seva al bosc , aquest li va dir que no era un home sinò un ós , ells va quedar embarassada, i aixì va neìxer els Ainu.
El segon animal es l`àguila que va protegir als Ainu d`una gran hambruna , la  cueta blanca es el patró dels enamorats i diu quin es el comportament al marit i muller.
Finalment el salze es el "Sant patro de la tribu" quan neix un nen si la regala un talisma feta de fusta d`aquest arbre perque el protegeixi durant la seva vida.

El govern del Japó el 2008 va reconeixer al poble Ainu "Un poble indígena amb la seva propia llengua religió i cultura". Alguns Ainu vieun a l`illa de Sajalín que pertany a Rússia .





http://en.wikipedia.org/wiki/Ainu_people

http://en.wikipedia.org/wiki/Ainu_mythology

http://es.wikipedia.org/wiki/Ainu

http://nhrmedios.wordpress.com/2011/01/13/la-tribu-ainu-y-su-mitologia





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada