dijous, 2 de juliol del 2015

ASALHA PUJA/ DHARMA DAY/VASSA















L`Asalha Pija es un dels fextivals més importants del budisme Thereveda que es celebra el primer sermo de Buda en la qual va explicar a cinc ascetesla doctrina que havia vingut a ell després de la il.luminació.  Aquest primer sermó es refereix com "la posada en moviment la roda del dharma"

Pels budisme hi ha quatre nobles veritats , hi ha el sufriment (Dukkha) , el patiment es per causa del desig (Tanha) , hi ha un estat (Nirvana) més enllà del sufriment i el desig i finalment la forma de nirvana és a través de la trajectoria multiplicada per vuit . Totes les diverses escoles i trdicions del budsme giren al voltant de la doctrina central de les quatre nobles veritats.

Aquest no es només el primer sermó després de la il.luminació també conté l`essència de tot l`ensenyament posterior . Al final de la xerrada un dels cinc participants va relatar la seva comprensió del que s´havia dit i va demanar ser rebut com deixeble, una sol.licitud que Buda va admetre establin aixì la primera prdre de monjos.

El dia s`observa com una ofrena ala temples i escoltar sermons. Al dia següent se´l coneix a Tailàndia Whan Khan Pansa (Vassa) on hi ha un retir dels monjos al temples , a Indonèsia aquesta festivitat es centra en el temple de Mendut a Borobudur.








http://en.wikipedia.org/wiki/Asalha_Puja


http://www.youtube.com/watch?v=BHCsJAeivFw







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada