dilluns, 13 de juliol del 2015

LEYLAT BARA´AT/ LAILATUL QADR


















Leylat  at Barat significa la nit de Barat pot ser traduït com l´absolució va se quan el profeta Mahoma va tenir la primera revalació divina dels primers versos de AlCorà quan estava en la cova d´Hira i que està anomenada Laitatul Qadr, pels perses Shab Barat Aquesta es una de las nits més santes per l`islam , un nit de res equivaleix a un miler de mesos, es perdona tots els pecats i esperen que Déu els doni allò que ells desitjen, també creune que els angels baixen a la terra.

Es la nit del poder i els musulmans ofereixen oracons addicional, en aquell dia i en particular a la pregaria de la nit , en la seva majoria reciten l`Alcorà en veu alta (Tilawat)
Aquells que tenen la sort de estar-se més dies, concretament els deu ultims dies dedicats a l`oració i a l`estudi d´Alcorà , aquest culte es diu Tikaf (retir).

Laylat-Al-Qadr es trova en els últims cinc dies senars  durant el 10 últims dies del Ramada
No s`esmenta en Alcorà la data exacta de Laylat-Al-Qadr per tant en els països islàmics (sunnites) són els últims dies del Ramadan . Pels xiites es el dia que Ali va ser atacat al Mihrab quan adoraven a la gran  mesquita de Kufa.








http://en.wikipedia.org/wiki/Laylat_Al-Qadr









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada