dissabte, 18 de juliol del 2015

RATH YATRA (DÉU HINDÚ JAGANNATH)




            Templo de Jagannath



           Sortida de Jagannath del temple


         Jagannath,  Subhadra, Balaran







Rath Yatra es una festivitat hindu qu es celebra en honor a Jagannath (Senyor de l`univers) a Puri a l`estat d`Orissa a l`est de l`Índia sent una de les festivitats més importants del país.
Se´l representa amb un cap quadrat de color negre amb ulls de color blanc molt grans i rodons , no té coll i el seu cap està a sobre una peça de fusta de nin que efa de cos , a vegades se´l representa amb dos braços , però sense cames.

Rath vol dir carro i Yatra viatge o sigui viatge de carro, el festival commemora el viatge anual de la divinitat al temple de Gunicha,  a  4 Km del temple ,en aquest viatge l`acompaña Balabhadra i la  seva germana Subhadra , romanen durant nou dies, , després tornen al temple principal.

El senyor Jagannath s`identifica amb Visnú o el seu avatar Krishna , a diferencia de les deídats hindúes no es un ser antropomòrfic . Forma part de la triada "Ratnavedi" amb els seu germà Balarama i la seva germana Subdhara.

El seu carro es diu Nandinghosa, té 45 metres d´altura i setze rodes es vesteix de gala mab una coberta de tela de color vermell i groc., el carro de Balarama conegut com Taladhjawa és el que té la seva bandera una palmera, la tela es de color vermell i blau. té 13 metres , el carro de Subdhara conegut com "Dwarpadalana" que vol dir "Templer d`orgull" té 13 metres ,43 ft d`alçada i tela de color vermell i negre . Alguns historiadors creuen que t´origen Sinkisme o budista ja que en la festa se suprimeixen les castes.




http://www.rathyatra.org

http://en.wikipedia.org/wiki/Ratha-Yatra_(Puri)

http://en.wikipedia.org/wiki/Jagannath





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada