dissabte, 31 d’octubre del 2015

BANSHEE FADA CELTA FOSCA












                                                   http://rozennolliano.deviantart.com/art/Banshee-320081004








Banshee es un personatge de la mitología celta , prové de les fades i és la més fosca d`elles. es una
Sidhe de fesol o una ànima en pena.
Segons la mitología celta pot aperèixer en forma de dona jove i bella o vella repugnant , i la seva cara es pàl-lida com la mort i el cabell a vegades es negre com la nit i aktres vegades és ros com el Sol.
Tenia les ungles llargues i escolta veus en el seu interior.

El seu nom prové del gaèlic irlandès vean si (Dona del túmuls), les Banshees es dedicaven a les grans families irlandeses es què el mon començava per Mac o O

Només es visible pels habitants d`Irlanda i els estarngers que poden sentir-la , quan una persona escoltava a una banshee que la seva fi estava a prop , els dies que li quedaven de vida es podien saber per els crits de la Banshee, cada crit era un dia de vida i si només en donava significava que aquella mateixa nit moriría. També pot apareixer passejant pels turons que circunden la casa o sentada sobre un mur de pedra.

La Banshee més famosa va ser Aibhill i rondava la familia reial dels O´Brien . Segons explica la lllegenda quan el rei ancià Brian Boru va partir cap a la batalla de Clontarf de 1014 sabent que no sobreviuria , donçs Aibhill es va presentar la nit anterior rentant la roba anterior fins que tota l`aigua es va haver tornar vermella com la sang.





http://en.wikipedia.org/wiki/Banshee

http://ca.wikipedia.org/wiki/Banshee_(fada)

http://es.wikipedia.org/wiki/Banshee

http://fr.wikipedia.org/wiki/Banshee








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada