dijous, 1 d’octubre del 2015

HADES / PLUTO DÉU DE L`INFRAMÓN



              http://saraforlenza.deviantart.com/art/hades-and-cerberus-413112553






         
              Caront al riu Aqueron o llac Estigia






             Hades i Perséfone


          El palau d`Hades (The last olimpians)   http://camphalfblood.wikia.com/wiki/Hades


             Hades en Clash of Titans










Hades es el déu grec de l`inframón, el seu nom deriva de l´estancia d´un mort o  l`invisible.                Era fill de Cronos i Rea, i germà de Zeus, Posidó, Herà i Hèstia i Deméter. Com el seus ge rmans va ser devorat per el seu apre i va ser allibertat per Zeus. Durant la guerra dels titans va lluitar amb els seus germans, i els cíclops li van donar un casc feta per Hefest que el feia invisible. En acabar la guerra, els tres germans es van repartir la soberanía en un sorteig i a Hades li va tocar l`inframón.

El mon d`ultratomba no deixa mai escapar les animes dels vius als morts, , per això te diverses criatures i genis que l`ajuden com el barquer Caront que prta els animes  i el gos Cèrber que guarda l`infern.

Viu en un luxós palau amb la seva esposa i neboda Perséfone que va raptar i que torna als sis mesos per anar al mon dels vius amb la seva mare Deméter. Rarament surt al món exterior i no participa en les reunions dels Déus a l`Olimp . Els grecs i romans li deien Plutó que vol dir ric ja que totes les seves riqueses de l`ultramón perteniexen a Hades.

Hi ha diverses seccions a l`Hades , El Camps Elisis, els camps d`Astòdelos, i el Tàrtar, , encara que el mitògrafs grecs no es posen d`acord amb la geografía del més enlla. Els grecs els morts entraven a l`inframón per el riu Aqueront portats per Caront que cobrava un òbol una moneda que posaven a la boca del difunt . Els pobres i que no tenien amics ni familia es reunien 100 anys a la vora del riu.

A la mitología romana l`entrada a l`inframón era per a l`Avern un cràter prop a Cumes (Sud d´Itàlia) fou la ruta que siguia Enees per baixar el regne dels morts . Només alguns mortals han entrat a l`inframón i han tprnat com Hèracles i Teseu per ser herois , Odisseu no baixa sinó que només crida els esperits des de fora.






http://ca.wikipedia.org/wiki/Hades

http://es.wikipedia.org/wiki/Hades

http://fr.wikipedia.org/wiki/Hades

http://en.wikipedia.org/wiki/Hades

http://de.wikipedia.org/wiki/Hades

http://it.wikipedia.org/wiki/Ade

http://pt.wikipedia.org/wiki/Hades

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hades

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hades

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hades















1 comentari: