dimecres, 2 de desembre del 2015

ARIANRHOD DEESSA CELTA DE LA LLUNA





  







                                                        http://lucreziac.deviantart.com/art/Arianrhod-161982575







                                               http://www.thaliatook.com/AMGG/arianhord.php









Arianrhod es una les deesses principals de la mitología gal.lesa , ella es la deessa de la lluna plena , de les estrelles, del cel i guardiana del cerle de la roda platejada, es el símbol del temps i rencarnació, el 2 de desembre es el dia que se l`adora. El seu animal es el mussol. El seu nom deriva del gal.les Arian (Plata) i Hod (Roda)

Ella va interpretar un paper important en la quart poder de Magiboni. Ella és la filla de Don i germana de Gwydion i Gliffaethwy , en el Magiboni el seu oncle Math ap Mathonwy el rei de Gywedd i duramt el curs de la història té dos fills Dylan ai Don i Lleu Llaw Gyffes per la màgia.

Ella té els dos fills perque els seus germans van violar a Goewin, el seu oncle Math es casa amb Goewin , però necessitn una verge per mantener le seus peus , llaavors es fixen en Arianrhord i Math posa una vara màgica sobre ella i neix Dylan que després de ser batejar fuig al mar , i una entitat de bombolla que no té nom, el seu germa Gwydon el guarda en un cofre , i el nen creix amb molt ràpid.

Arianrhod esta enfadada amb Mathi i posa un tynged (Tabu) sobre el nen que no tindrà mai nom ,   però un dia veu que un noi mata un reieto amb una pedra i afirma que el noi es ros (Lleu) i que té una mà hábil (Llaw Gyffes) , el seu germa Gwydon revela la disfressa i es trenca el primer tabu.

Uns anys més tard Gwydon i Lleu tornen a la casa d`Arianrhod disfressats de bards , ells explica una història en què hi ha vaixells de guerra, Arianhord dóna armes als invitats i aixì es trenca el segon tabu de que Lleu no hi aanria armat fins que ells li dones armes.
Algunes fonts afirmen que Gwydon no era el germà sinò el pare dels dos fills Dylan i Lleu


El tercer tabu afrima que LLeu mai tindra una dona d`aquesta raça a la terra, Gwydon i Math trenquen aquesta maledicció creant una dona de roure i flors com la reina dels Prats "Blodeuwedd".

El palau està conectat amb una roca visible devant de la costa de Gwynedd durnat la marea baixa, el nom Caer Arianrhod  també s`utilitza en gal.les per a la constel.lació "Corona Borealis"

A les triades gal.leses se´s dóna una Arinrhod real apareix com la filla de Beli Mawr, i la germana de Caswallawn (la Casivelauno histórica) , potser la fusió d`una llegendaria Arianhhod i una real.





http://en.wikipedia.org/wiki/Arianhord

http://www.deviantart.com/art/tag/arianrhod?offset=0






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada