dijous, 4 de febrer del 2016

MAGU DEESSA TAOISTA DE LA IMMORTALITAT












                                                 Magu








Magu es la deessa taoista de la inmortalitat , amb l`elixir de la vida i la protectora de les dones.

Histories de la literatura xinesa descriuen com una bella dona jove amb ungles llargues d`ocell mentres que els primers mites l`associen amb les coves . Magu xian shou , (Magu dóna els seus salutacions d`aniversari) es un motiu popular en l`art xinès.

El nom de Magu te noms dos  paraules comuns xinesos Ma (cànem , cànnabis) i Gu (Criada, tia).
també Gu pot significar dona jove soltera. Mag es com es diu en Corea i Mako al Japó.
Es creu que el lloc d´origen del culte a Magu podia ser les provincies de Hubei i  Jiangxi on hi ha la munyanya de Magu (Magushan) a Nancheng on segons el caligraf taoista Yan Zheng va visitar Mont Magu i va dir que la deessa va ascendir a la inmortalitat.

Hi ha moltes histories com la seva reunió amb Wu un erudit confucionista que es va convertir en un xian taoista, ella li va dir "Sense adonar-os han passat cinc.cents anys han passat des de l`última trobada ja que es retardaria a causa de la cita de la muntanya Penglai (Una illa legendaria en el mar d`est , on l`elixir de la inmortalitat va crèixer).

Ella semblava una dona jove de divuit o dinou nays , el seu pèl estava fet i diversos flocs li queia fins a la cintura . El seu vestit tenia un patró de colors però no va ser teixida que brillava enlluernat per els ulls i era indiscriptible que no era d`aquest món.

El Yiyuan "Jardi de les meravelles" (segle V) escrit per Liu Jingshu registra una història sobre Magu i suggereix que el seu culte es va originar durant la dinastia Qin (221-206 b.c).
Havia una criada que vivia al costat de un llac , i podia caminar sobre les aigües amb sabates , un dia va violar les lleis del Tao i el seu marit la va matar i va arribar a un santuari on un xaman la va agafar després en els dies de boira sempre havia una figura que apareixia amb sabates on la pesca i la caça eran prohibides perque no es podia matar altres animals.

Un dels mites més importamts mites de Magu es que la deessa Magu es la deessa del Canabbis,
Helmut Wilheim (1943) va dir que Magu es va associar amb el Cànnabis, mentres que Eberhard va dir que no creia això , ja que estava vestida amb vestit aborigen i un collaret fet de fulles que no explica el nom de Ma gu (Criada de Cànem)

Needham creu que en la muntanya Tai (Shandong) el cannabis es recollia el setè dia del seté mes per sessions esperitistes per les comunitats taoistes que si es consumeix amb ginseng se li donarà un coneixement del futur i comunicació amb els espirits i les garanties de la inmortlitat.






http://en.wikipedia.org/wiki/Magu_(deity)













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada