dijous, 2 de juny del 2016

CHEROKEE FIRST WOMAN








                             












La nació Cherokee vivia  el el seu origen al sud dels Apalatxes (Carolines , Virginia, Georgia, o Tennessee , Arkansas, Alabama, Texas,  ara hi ha molta població a Oklahoma .

El principal mite femeni Cherokee es la de primera dona , ella es l`avantpassada dels cherokees i la creadora de les plantes i animals. Després que el món va ser habitat per primer vegada la dona Cherokee va donar a llum un nen que podia ser l`any nou.

La versió de l´aparició de la dona a la mitologia cherokee es quan el gran  havia creat un home gran marró, de cavell laci que l`ajuda a la terra. El "gran" el col.loca a les muntanyes fumejants .
Però ell veu que l`home no té que estar sol i quan està dormint el "gran" va engendrar una planta verda que surtia del cor dde l`home. Aquesta tenia unes fulles daurades , al final de la tija va aparèixer una bella dona marró .

L`home es va despertar i va ajudar a la dona a baixar d ela tija del blat de moro , durant un periode temps van construir una casa i van plantar grans de blat de moro.
El gall dindi au sagrada pels Cherokees els va avisar que el blat de moro estava llest per menjar .
Quan l´home va arrivar a sopar ella va traure un panotxa de blat de moro torrar i li va donar sent el primer blat de moro de la primavera. Aquesta dona va ser anomenada Selu o la dona del blat de moro.







http://en.wikipedia.org/wiki/Cherokee_mythology

http://www.cherokee.org

http://www.sacred-texts.com/nam/cher/motc

http://www.native-languages.org/gods.htm

http://es.pinterest.com/explore/Cherokee

http://es.pinterest.com/Burt31/cherokee















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada