dissabte, 7 de gener del 2017

SUSANOO DÉU JAPONÈS DE LES TEMPESTES



                http://japanmeonly.deviantart.com
             













Susanoo es el déu xintoista de les tempestes . És el germà d`Amaterasu, deessa del Sol i de Tsukiyomi déu de la Lluna. Va neixer del nas del seu pare Izanagi quan aquest feia un bany per purificar-se del desgraciat incident en Yomi- Tsu-Kuni (La terra dels morts) quan rescatava a la seva amada Izanami de aquell regne.

Ja des de petit era agresiu i fred i quan el seu pare li va donar el cel i les tempestes ell no va estar d`acord, quan el seu pare va anar al descans divi es fa enfronta amb la seva germana Amaterasu.
Es va fer un concurs per veure qui feia més divinitats menors , al final Amaterasu va crear tres i Susanoo cinc, encara que Amaterasu va dir que ella era la gunayadora, això va fer enfadar a
Susanoo que va matar al cavall sagrat i la deessa es va refugiar creant l`obscuritat eterna.

Els déus el van desterrar i el van enviar a la regió d`Izumo , allà havia un home que tenia set filles que van ser assesinades per una serp (Yamata-no-Orochi)  i només li quedava una filla .
Susanoo va ajudar a l´home i a la seva filla matant a la serp amb una treta de col.locar vuit portes amb gran quantitat de Sake (Beguda alcoholica) per neutralitza la serp , i amb la seva espasa va tallar les viur cues i caps de la serp , en la quarta cua havia una espasa (Kusanagi) que li va donar a la seva germana tornant a les mansions divines. Es va casar amb Kushinahime la noia que va salvar de la serp.





http://en.wikipedia.org/wiki/Susanoo











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada