diumenge, 12 de febrer del 2017

BODHIDHARMA /PUTIDAMO



                                                     Bodhidarma i Huike








Bodhidharma per Tsukioka Yoshitoshi







Bodhidarma és un monje budista que va viure al segles V o VI . Se li va atribuir com el tranmissor del Budisme Chan a la Xina , més tard el Zen al Japó i considerat com el primer patriarca xinès. Segons aquests fons va nèixer a L`Índia o Àsia central . La llegenda diu que va començar la preparació fisica del monjos del monestir de Shaolin que era deficient i va portar a la creació del Kung-Fu o Yijin Jing.

Segurament era un primcep del sud de l`Índia . fill d´un rei de Kavalla a Kanchipuram (Tamil Nadu).
Va viatjar a la Xina per mar , per després anar al nord al territori del Wei del nord, abans va visitar a l`emperador Wu de la dinastia Liang del sud. aproximadament a l´any 527.
L`emperador li va dir que havia construït temples , ordenar monjos, copiar sutres i posa imatges de Buda , però Bodhidarma li va dir que tot això era un bon Kharma , però no tenia cap mèrit.

Al no ser rebut al monestir Shaolin va estar durant nou anys en una cova fent meditació i que les seves cames i braços van caure en l`atrofia , una altre llegenda diu que es va tallar les parpelles per no dormir-se. Un deixeble seu per demostrar la seva sinceritat en seguir els seus  ensenyaments es va tallar un braç seria el segon patriarca del Chan o Zen (Daizu Huike).

Al voler tornar a l`Índia es va reunir amb els seus deixebles Dao Fu , la monja Zong Chi , Dao Yu i
Huike, cadascú va dir alguna cosa, menys Huike que no va dir res , llavors Bodhidharma va dir que
"Voste ha arribat a la meva medul.la".

Tres anys després de la seva mort in embaixador Songyun del Wei del Nord al va veure al Pamir, i  li va peguntar que on anava  i ell va dir "M´en vaig a casa" i perque portava una sabata a la mà i li va respondre quen torni al monestir de Shaolin ho veure.
Al torna l`embaixador li va dir que havia vist Bodhidharma , però l`emperador el va fer detenir per mentir , al arribar el monestir els monjos li van dir que Bodhidharma estava enterrat, i al ordenar l`emperador  obri la tomba van veure que el cos no estava i que havia només una sabata.


En el fons la naturalesa del Buda estava a dins i que cada persona s´ha de donar compte d`això de forma individual a través de la meditació en lloc de estudiar els sutres o cerimònies , fer obres o adorar esl budes . La meditació ha d´estar lliure qualsevol dualisme o meta adjunta i la realització passa de sobte, Encara que hi ha el Sutra Lankavatara un sutra Mahayan on hi ha l´ensanyament de
Bodhidharma . Ell es el 28 patriarca del Budisme.






http://ca.wikipedia.org/wiki/Bodhidharma

http://es.wikipedia.org/wiki/Bodhidharma

http://fr.wikipedia.org/wiki/Bodhidharma

http://en.wikipedia.org/wiki/Bodhidarma












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada