dijous, 2 de febrer del 2017

VASUDHARA BODHISATTVA DE LA RIQUESA



               Mandala
















Vasudhara que significa "Corrent de gemes" en sanskrit es el bodhisattva de là riquesa, de l`abundància i de la prosperitat. El seu origen està a l´Índia, es molt venerada al Nepal al vall
de Katmandu sobretot entre el poble Newar , una branca del budisme Vajrayana.
S`ha vist un cett paral.lelisme am la deessa Hindu Lakshmi.

La seva iconografia es fàcil de veure per el seu elaborat tocat i per la seva garn quantitat de joies que porta. El seu cabell te un matis dorat i e bronze en les imatges de les pintures.
Està sentada en un peu amagat devat d`ella i l`altre sobre la base d´una flor de lotus en pose real , descansant en un petit tresor. També es representada amb dos o sis braços, o sola com al Nepal, mentres que al Tibet apareix amb Jhambla o altres deïdats.


L`origen de Vasudhara en el budisme apareix en el text "Vasudhara Dharani", es quan un home de lleis anomenat Sucandra s´aproxima al Buda Sakyamini per sol.licitar una manera d´obtenir riquesa amb forma d´or, gemes, grà amb el fi d`alimentar a la seva familía i involucrar amb actes de caritat
amb l`excedent de la seva fortuna .

Llavors Buda li diu un mantra de Vasudhara que satisfaci els seus proposits i gràcies a això prospera i ensenya aquests rituals a altres persones , en el fons es la riquesa espiritual i no la material la que ensenya Buda Sakyamuni.






http://en.wikipedia.org/wiki/Vasudhara







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada