divendres, 7 de juliol del 2017

ONI/TENGU

          Pintura del 1850
         









Els Oni són criatures (Yokai) del folklore japonès similars als dimonis o ogres occidentals . Son personatges populars en l`art, literatura i el teatre japonesos.

Les representacions poden variar àmpliament però en general son retrats com gegantines criatures horribles uns ogres amb urpes afiliades , pèl salvatge i dos llarges banyes que creixen del cap.
o també numeros imparells d´ulls o dits addicionals

La paraula Oni pot derivar del xinès que pot derivar d´amagar o dissimula o del non gwai (fantasma).

L`oni invensible es va formar en antropomorfizada i va perdre la seva forma d´ogre a part de través de sincretisme amb les criatures importades del budisme com l`India Rakshasa i Yaksha.

En el temps més recents oni han perdut part de la seva maldat original assumir una funció mes protector. Hi ha homes vestits d`Oni per allunyar la mala sort , i alguns edificis porten unes gàrgoles en forma d´Oni anomenades Onigawara.

També en alguns pobles hi ha algunes cerimonies d´allunyar Oni en el festival Setsubun durant
el Haru Matsuri en què els habitants tiren la soja a fora de casa , també hi ha proverbis que afirmen que els nens que no s´assemblen als seus pares són fills de un Oni. Els mateixos nens japonesos jugen al joc de amagar-se anomenat Kakure Oni (Oni amagat)




http://ca.wikipedia.org/wiki/Oni

http://es.wikipedia.org/wiki/Oni_(folclore_japonés)

http://fr.wikipedia.org/wiki/Oni

http://en.wikipedia.org/wiki/Oni










                                            - Tengu-















Els Tengu (Gos celestial) són unes criatures mitiques considerades com dimonis dins del folkore japonès , es considerat un Kami ("Deú del Shinto" o Yokai (Criatura sobrenatural), tenen una forma animaloide amb con humà , ales i un nas molt llarg .

Habiten el els arbres generalment pins i cendres de les zones de muntanya , algunes opinen que són descendents de Susana Wo no Mikoto el déu de la tempesta i germà d`Amateratsu la deessa Sol.

Les seves caracteristiques són la seva cara de color vermell i el seu nas prolongat . En alguns apartats es relacionen a aquesta entitat amb el concepte d`estrangers al Japó. Se´ls considera fundadors de l`escola d`esgrima i de Jujitsu i reindiviquen l`origen diví de les arts marcials .

La funció principal dels Tangu és salvar als guerrers de catàstrofes o ajudar-los en combat . Una alttra funció que realitzen és iniciar i transmetre les arts marcials a les persones. Se´ls associa amb la pràctica del Shugendo (Tradició mistica esperitual) i van vestits amb flors de Yamubashi

El temple de Takao a l`oest de Tokyo hi ha molts Tangu representats . era l`enemic dels monjes budistes ja que els portova a l`infern , encara que hi ha Tengu dolents i bons pel Budisme.






http://ca.wikipedia.org/wiki/Tengu

http://es.wikipedia.org/wiki/Tengu

http://fr.wikipedia.org/wiki/Tengu_(folklore)

http://en.wikipedia.org/wiki/Tengu













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada