dimarts, 31 d’octubre del 2017

DARKS CELTICS GODS









                                                         La casa de Donn (Dursey Island)




                                                  Donn


                                               
                                                       Bran



                                                 Balor


                                               






Els principals déus celtes "foscos" són:



- Gwyn ap Nudd: Vol dir el fill blanc de Nudd, descrit més tard com un guerrer amb el rostre ennegrit. La literatura gal.lesa associa  Gwyn amb l`altre món; Annwn.

Va lluitar per la seva germana Creiddylad amb Gwthr que al final va guanyar. Ajuda a Culwich en les tasques donades per el pare d`Olwen per aconseguir la princesa.

Es el lider de la caça salvatge en el qual es condueix un ramat de gossos sobrenaturals coneguts com el Cwn Annwn . Encara el segle XIV els endevins de Gal.les deien el nom de Gwyn abans de entrar en els boscos. El dia del Samhain a Glastonbury hi ha una festa dedicada a ell.



- Donn en la mitologia irlandesa és el déu dels morts. Donn vol dir fosc i en el modern irlandès marro.  Ell viu a la casa de Donn la Tech Duinn , un poema del segle nou diu que el darrer desig de Donn va ser que tots els descendents es reuneixen a la casa de Donn després de la mort.

Els gaélics pagans van veure a Donn com el seu avantpassat i creien que ho farien anar al seu domicili quan van a morir. Tech Duinn podia ser un lloc on les ànimes dels morts e spodein reunir abans de viatjar a l`altre món o abans de ser reencarnat .



- Balor en la mitologia irlandesa era el déu de la sequera i les plagues , va ser el rei dels Fomorians, una raça sobrenatural de la mitologia irlandesa . Es un gegnat amb un gran ull al front. que dóna via lliure a la destrucció quan s`obre.

Cap exèrcit el pot guanyar i es necessiten quatre homes per aixecar les parpelles . Tenia set capes que quan se les treia havia una desgracia a la terra. al camp. Balor va sentir una profecia de que els seu net el mataria per aquest motiu va tancar a la seva filla Etniuh en una torre de  l`illa de Tory per evitar que quedes embarassada però Cian entre en la torre i tenen sexe i més tard tres fills bessons .

Amb l`ajuda del rei del mar Mannanan els ajud i un es converteix en Lug que més tard en una batalla contra els Fomorians en una llança i després el va decapitar



- Bran era un gegant d´un rei de Gran Bretanya i de Gal.les ,germà de Branwen que després de
 casar-se amb Matholwth  i sent maltractada avisa a Bran , El seu mig germà Efnsien provoca la guerr i  poc després hi ha una batalla entre els irlandesos i els gal.lesos , i  llavors Bran es sacrifica tirant-se al calder màgic que els irlandesos feien servir per reviure els morts, fent tallar el cap de Bran.

Però el cap  continuar parlant ja que el cap es l`ànima del cos i va ser enterrat a la torre de Londres, ja que Gran Bretanya estaria allunyada de les invasions , encara que el rei Artut la va desenterra ja que el pais estaria protegit per la  seva gran força . Alguns veuen com el mantinement de corbs a la torre de Londres sota la cura dels Baefater amb aquesta història ja que Bran sugnifica Corb

El dia del Samhain hi ha





http://en.wikipedia.org/wiki/Gwyn_ap_Nudd

http://en.wikipedia.org/wiki/Donn

http://en.wikipedia.org/wiki/Balor

http://en.wikipedia.org/wiki/Bran_the_blessed





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada